باتری

یکی از مهمترین دلایل تهیه نوت بوک توسط شما خاصیت قابل حمل بودن و داشتن عمر باتری زیاد است. برای اینکه باتری بهترین کارکرد و عمر را داشته باشد باید اولین بار که نوت‌بوک را روشن می‌کنید آن را 100درصد شارژ کرده (بین 1 تا 2ساعت)، سپس اجازه دهید تا باتری کار کرده تا تخلیه شود به ‌طوریکه به 10درصد ظرفیت برسد این کار را 2 الی 3مرتبه تکرار کنید تا کلیه سلول‌ها قابلیت نگهداری شارژ را بدست آورند. چنانچه همیشه از برق برای روشن بودن دستگاه استفاده می‌کنید باتری را 100درصد شارژ کرده، آنرا از دستگاه جدا و هفته‌ای 1 الی 2بار آنرا شارژ کنید.

دقت کنید وقتی باتری صد‌درصد شارژ شده است،نباید به برق وصل شود و یا در شارژ بماند.

هر چه تعداد به برق خوردن باتری کمتر باشد عمر باتری بیشتر خواهد بود. چنانچه اغلب از باتری استفاده می‌کنید اجازه دهید تا به حداقل شارژ 10 درصد برسد (هنگامی‌که Low Battery ظاهر گردید) سپس آنرا شارژ کنید. در ضمن جهت روشن کردن دستگاه، همیشه ابتدا آداپتور را به برق سپس آنرا به دستگاه متصل کنید. دقت کنید کارکرد باتری بستگی به فرکانس پردازنده- نور LCD  و کارکرد درایوهای دستگاه دارد و زمانی که جهت کارکرد باتری ذکر می‌شود برای بهترین شرایط (Standby) بوده و کارکرد واقعی باتری براساس آمپر ساعت (mAh) و تعداد سلول‌های آن مشخص می‌شود. دقت کنید شارژ یک باتری Li-on (لیتیومی) نباید  به صورت کامل خالی شود و خالی شدن کامل شارژ باتری فقط در مورد مدل‌های قدیمی توصیه می گردد.

درایوها

لنز (Optic) درایوها بسیار حساس می‌باشند درایو نوت‌بوک برای خواندن (DVD/CD) های اصل طراحی شده‌اند بنابراین اصراری در خواندن هر گونه (DVD/CD) به صورت غیراستاندارد را

 بطور پی در پی  انجام ندهید. چنانچه از درایو استفاده نمی‌کنید داخل آن (DVD/CD) قرار ندهید.

Recovery

نوت‌بوک‌ها دارای سیستم عامل اصل شرکت مایکروسافت می‌باشند که نشانه آن زیر دستگاه نصب است که همراه درایوهای مربوطه خاص آن دستگاه بر روی آن نصب گردیده و چنانچه به هر علتی از بین بروند نصب دوباره آن، بسیار مشکل است. به همین دلیل در دستگاه‌های جدید، در یک قسمت از هارد دستگاه که معمولا 10درصد ظرفیت آن بوده (به همین علت مقدار ظرفیت هارد کمتر از مقدار اسمی آن مشاهده می‌گردد) و بطور مخفی می‌باشد قسمتی بنام Recovery وجود دارد که کل سیستم عامل، درایوها و برنامه‌های کاربردی در آن می‌باشد. این برنامه در All Program و Control Panel وجود دارد. جهت تهیه نسخه پیشتیبان از آن Recovery را اجرا، سپس گزینه اول که Create Recovery است باز کنید. چنانچه دستگاه دارای DVD RW بوده با تهیه 1 یا 2 DVD  خام و چنانچه دارای CD RW بوده و با تهیه حداقل CD 6 خام (تعداد در هر دستگاهی ذکر می‌گردد) و به ترتیبی که اعلام می‌شود از Recovery یک نسخه پشتیبان تهیه کنید و آن را در آرشیو خود نگه دارید. این کار باید همان روزهای ابتدای خرید دستگاه انجام گردد. هر گاه به علتی Windows از بین رفت یا مشکل پیدا کرد می‌توانید از آن استفاده کنید و دقت کنید که هیچ‌گاه نباید هارد را Format کرد چون پارتیشن Recovery از بین می‌رود و در ضمن قبل از Recovery  دستگاه، از اطلاعات شخصی خود حتما نسخه پشتیبان تهیه کنید.


نکاتی در مورد تمیز کردن لپ تاپ :

بخش بیرونی - برای تمیز كردن بخش بیرونی و بدنه لپ‌تاپ از یك تكه پارچه كتانی استفاده كنید كه می‌تواند بخشی از یك تی‌شرت كهنه و قدیمی باشد.
به هیچ عنوان از پارچه‌های راه‌ راه مخصوص نظافت و یا پارچه‌های ساینده برای این كار استفاده نكنید. از پارچه‌ها و دستمال‌های خشن مخصوص نظافت هم نباید استفاده كنید. یادتان باشد هیچ گاه اسپری تمیز كننده را مستقیم روی بدنه لپ‌تاپ نپاشید بلكه آن را روی پارچه ریخته و سپس به بدنه بكشید.

سوراخ‌های هواكش - شما می‌توانید از یك كمپرسور دمنده هوا بری تمیز كردن سوراخ‌های هواكش كامپیوتر خود استفاده كنید.
در هنگام دمیدن هوا به این سوراخ‌ها مراقب باشید با شدت زیاد اسپری نكنید زیرا این كار به پره‌های فن كامپیوتر ممكن است آسیب بزند.از پارچه پزشكی برای تمیز كردن لابه‌لای سوراخ‌ها و پروانه فن استفاده كنید.
هرگز كمپرسور هوا را مستقیم به سمت پروانه فن نگیرید چرا كه ممكن است باعث چرخ بیش از حد مجاز آن شود.

پورت‌ها - پس از آن كه سوراخ‌های هوا و فن تمیز شدند به سراغ پورت‌ها بروید. این پورت‌ مكان‌‌هایی هستند كه جرم زیادی را جمع‌آوری می‌كنند برای تمیز كردن آنها باید از پارچه پزشكی استفاده كنید.
دمنده هوای فشرده در اینجا نیز می‌تواند كمك فراوانی برای تمیز كردن پورت‌ها بكند. فقط مراقب باشید با فشار هوا جرم‌ها را به اعماق پورت‌ها نفرستید.

نمایشگر - اگر قصد تمیز كردن جرم‌های روی صفحه نمایشگر را دارید، حتما قبل از این كار لپ‌تاپ را خاموش كنید. باز هم از یك تكه پارچه كتان مانند یك تی‌شرت استفاده كنید و هرگز پارچه‌هایی كه خش ایجاد می‌كنند را به كار نبرید.
هرگز از محلول‌های تمیز‌كننده كه پایه آمونیاكی دارند برای تمیز كردن صفحه نمایشگر استفاده نكنید.
در صورت استفاده از این محلول‌ها پایان كار صفحه نمایشگر فرا رسیده است. برای این كار حتما از محلول‌های تمیزكننده مانیتور استفاده كنید كه مطمئن‌تر است. همیشه محلول را بر روی پارچه اسپری كنید و از اسپری كردن مستقیم بر روی صفحه نمایشگر پرهیز كنید. جهت كشیدن پارچه بر روی صفحه نمایشگر از چپ به راست و از بالا به پایین است. شما همچنین می‌توانید با مخلوط كردن ایزوپروپیل الكل و آب یك محلول تمیزكننده اختصاصی برای خود بسازید. این محلول باید حاوی قسمت‌های مساوی از آب و الكل باشد.

كیبورد - كیبورد یكی از كثیف‌ترین بخش‌های كامپیوتر است و ممكن است انواع خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها در هنگام كار كردن روی آن بریزد. بسیاری از جرم‌ها به انگشتان شما چسبیده و از این طریق وارد كیبورد شما می‌شوند.
برای خارج كردن جرم‌ها و ذرات زیر كیبورد كه در آن فرو رفته‌اند از دمنده هوای فشرده با زاویه مورب استفاده كنید. به راهنمای استفاده از لپ‌تاپ مراجعه كنید. چرا كه ممكن است كلید‌های كیبورد شما قابلیت برداشته شدن به منظور نظافت را داشته باشند. پس از تمیز كردن از قرار گرفتن درست كلید‌ها در جای درست خودشان مطمئن شوید. پارچه پزشكی وسیله مفیدی برای پاك كردن كلیدها و اطراف آنها است.

در مورد تفاوت لپ تاپ و نوت بوک تنها نتیجه ای قابل قبول این بود:نوت بوک 4 تا نقطه داره ولی لپ تاپ 8 تا.

 یک مطلب دیدم که بد نبود :

ببینید Laptop از دو کلمه Lap و Top تشکیل شده ... اگر به دیکشنری نگاه کنید Lap یعنی لباس و دامن و کلا یعنی روی پاها ...Top رو هم که همه بلد هستید ... پس laptop یعنی روی زانو ...اصولا laptop برای کسانی مورد استفاده دارد که مدام در سفر هستند و باید مدام مثلا به اینترنت دسترسی داشته باشند مثلا تاجران و کسانی که در بورس فعالیت میکنند و باید هر لحظه آخرین قیمت رو بدونن .. بنابراین Laptop ها باید ویژگی های کانتکتی قوی داشته باشند و بقول معروف هر لحظه بتونن با همه جا ارتباط برقرار کنند ... شما مثلا فرض کن مثل اون فیلما که آدم پولداره داره تو لیموزینش با اینترنت داره یه دونه کشتی رو در دریاهای شمال منفجر میکنه ... فقط با فشردن یک کلید !!!

واما Notebook ... نوت بوک در معنی دفترچه یادداشت هست ... نوت بوک بیشتر از Laptop برای عموم مردم کارایی داره ... نوت بوک به درد کسایی میخوره که مثلا مهندس یا طراح گرافیک و یا غیره هستند و مدام هرجا میرن کامپیوترشون رو باز میکنن و طرح رو به بقیه نشون میدن یا میشینن همونجا کارشون رو دنبال میکنن .. مثلا فرض کنید یه نقشه هست که در AutoCad باید کشیده بشه و پروژه عظیمی هست ... این مهندس تو اداره یه ذره میکشه و میخواد بقیه کارش رو بیاره خونه بکشه ... دیگه حوصله نداره هر ثانیه بزنه تو CD یا CoolDisk و بیاره خونه و از خونه ببره اداره ... همون یکبار کارش رو در نوت بوک انجام میده ...البته این مثال آخر واسه ایرانی ها از درست نیست چون کار بیرون رو نباید آورد خونه ... از ویژگی های تخصصی نوت بوک ها میشه به سرعت بالا و امکانات جانبی زیاد مثلا رم ریدر و اینفرادرد و غیره اشاره کرد ... در ضمن اکثرا قدرت گرافیکی نوت بوکها بیشتر از لپ تاپ ها هست ...

نتیجه گیری اخلاقی:

وقتی برق دم دستتون هست باتری لپ تا رو در بیارید.

شارژش 50% باشه و هر چند وقت یک بار اون رو  دشارژ و شارژ  کنید .

هر دو ماه باتری  رو کالیبر  کنیم.